Hét AI-Congres van het Noorden

October 28, 2023

Het AI-Congres van het Noorden

Kunstmatige intelligentie of ook wel AI raakt vrijwel iedere organisatie. Er zijn nog veel vragen over het toepassen ervan. Waar begin ik? Waar moet ik rekening mee houden? Wat zijn de voordelen en risico’s van AI? Hoe integreer ik AI in mijn strategie/visie? Hoe kan ik partneren? Wat is een goede use case? Welke supportkanalen zijn er? Wie betrek ik er vanuit mijn organisatie bij?

Niet voor niets heeft de Rijksoverheid een ambitieus programma in het leven geroepen dat in heel het land AI dichterbij organisaties en bedrijven moet brengen, van multinationals tot MKB-bedrijven en van publieke organisaties tot maatschappelijke samenwerkingsverbanden. Vanuit AI-hub Noord-Nederland haken wij aan bij landelijke en regionale initiatieven. Dat doen we door bestaande programma’s te verbreden en te verbinden, dan wel nieuwe programma initiatieven op te zetten.

Dit doen wij samen met het regionale bedrijfsleven, AI-Startups en Scale-ups, onderwijsinstituten en kennisinstellingen.De landbouw, industrie, gezondheid, energie en de maritieme sector staan voor veel verschillende uitdagingen waar de inzet van AI-oplossingen bij kunnen helpen. Dat kunnen ze niet alleen, want AI betekent vooral samenwerken met anderen. Het is dus van groot belang dat de juiste partijen elkaar vinden zodat zij samen tot oplossingen voor complexe problemen kunnen komen. Daarom dit vooral interactieve congres, waarin we zinvol samenwerken door te doen. Zo gebruiken we de slimme kracht van het netwerk!

Dit congres wordt in gezamenlijkheid georganiseerd door Samenwerking Noord en de AI-Hub Noord-Nederland.